Waar Traditionele Smaken Moderne Elegantie Ontmoeten

Ontmoet Cosimo Walter Spalluto, de gepassioneerde 34-jarige eigenaar van Due Tonino. Afkomstig uit het pittoreske stadje Trepuzzi in Italië, nabij Lecce, begon Cosimo Walters reis naar Nederland 15 jaar geleden toen hij studies volgde aan de Dansacademie.

Cosimo Walters liefde voor dans, ontwikkeld sinds zijn 5e jaar, leidde hem tot een carrière in deze kunstvorm. Ondanks een veelbelovende danscarrière, had het lot op een gegeven moment andere plannen. Een toevallige ontmoeting met lang verloren familieleden en een baanaanbod in Rotterdam veranderden zijn pad. Hij verliet een zekere positie in Italië om zijn droom in Rotterdam na te jagen en werd een professionele danser.

Na zijn studie aan De Dansacademie en werk aan verschillende bekende projecten, zoals Het Scapino Ballet, vond Cosimo Walter zichzelf zeven jaar lang het Restaurant Napoli managen. Ondertussen ontmoette hij de liefde van zijn leven, Erika Johana Feraru. Het was liefde op het eerste gezicht en ze breidden hun familie uit met twee prachtige kinderen.

Onder begeleiding van oprichter Tonino keerde hij in 2019 terug naar Due Tonino als mede-eigenaar. In 2024 nam Cosimo Walter het stokje over van Tonino, en injecteerde het restaurant met zijn levendige en perfectionistische geest, dansend naast het managen van het etablissement!

Oprichter Tonino Arsieni

De oprichter van Due Tonino, een vriend van Walters vader, Tonino Arsieni, erfde zijn passie voor eten en wijn al op jonge leeftijd. Afkomstig uit Cellino San Marco, de ‘stad van de wijn’ in de regio Puglia, groeide hij op in het boerenbedrijf van zijn ouders. Echter, hij koos een ander pad en stapte in de horeca. Daar ontmoette hij zijn significant ander, Anthonio, die hij naar Nederland volgde. Tonino’s naam betekent ‘kleine of junior Anthony’, dus in 1991 opende Due Tonino, wat ‘Twee Anthony’s’ betekent, zijn deuren in Rotterdam, waar het Italiaanse flair mengt met charmant Rotterdam. Na jaren van hard werken vertrouwde hij Cosimo Walter toe om het restaurant over te nemen.

Een Culinaire Reis Door het Beste van Italië

Over Het Restaurant

In Due Tonino beginnen gasten aan een reis naar Italië, waar ze de warmte, versheid en authenticiteit van het land ervaren. Het team, bestaande uit origineel Italiaans personeel, presenteert een divers menu met gerechten uit elke hoek van Italië. De uitgebreide wijnselectie, inclusief de trots van Due Tonino, Primitivo di Manduria, wordt zorgvuldig gecombineerd met het menu.

Het interieur lijkt op een kleine Italiaanse tuin, die gasten uitnodigt om samen te komen, te ontspannen en te genieten van een culinaire reis door klein Italië in Rotterdam. Due Tonino is niet zomaar een eetplek; het is een ruimte om te verbinden, te relaxen en zich thuis te voelen. Waar ze niet alleen om de kwaliteit van de producten geven, maar ook om de ervaring van een avondje uit in Italië.

Het verhaal achter Due Tonino is een mix van de nalatenschap van oprichter Tonino en het levendige leiderschap van Cosimo Walter, wat zorgt voor een unieke en gastvrije ambiance. Waar de naam vandaan komt? Due Tonino, de benaming voor ‘twee kleine Antonio’s’ is meer dan 30 jaar geleden ontstaan door de twee oprichters, die toevallig dezelfde naam delen.

Een Origineel, Traditioneel Team van Italiaans Personeel.

Goed opgeleid, met een sterke focus op het geven van een thuisgevoel aan elke gast, waar ze zich nooit zorgen hoeven te maken over iets. Het perfecte recept voor een geweldige avond uit!